Natupol Trio

Znanstveni naziv:
Bombus terrestris
Uobičajeni naziv:
Zemni bumbar
Kategorija proizvoda:
Oprašivanje
 • Za usjeve koji rano cvjetaju na otvorenom

 • Sa vratima Beehome

 • Otporan na vremenske uvjete

Play
 • Za usjeve koji rano cvjetaju na otvorenom

 • Sa vratima Beehome

 • Otporan na vremenske uvjete

Upotrijebi za

Upotrijebi za

Košnice za oprašivanje Natupol Trio (koje sadrže tri velike kolonije bumbara) razvijene su za kulture na otvorenom polju koje cvjetaju u proljeće.

Usjevi

Koštuničavo voće, jezgričavo voće, jagoda, borovnica.

Play
Kako to funkcionira

Kako to funkcionira

Način djelovanja

Nakon uvođenja košnice, bumbari radilice počinju oprašivati cvijeće dok istovremeno skupljaju pelud za prehranu legla. Više radilica izlazi iz legla u tjednima nakon uvođenja, povećavajući i veličinu kolonije i učinkovitost oprašivanja. Nakon nekoliko tjedana kolonija će doseći najveću veličinu i početi smanjivati veličinu i aktivnost oprašivanja. Razvoj kolonije ovisi o okolišnim uvjetima te količini i kakvoći peludi.

Specifikacije proizvoda

Specifikacije proizvoda

Izgled

Jedna košnica koja sadrži 3 odvojene posebno velike kolonije bumbara uključujući maticu, radilice, leglo i vodu sa šećerom.

Upute za upotrebu

Upute za upotrebu

Primjena

 • Košnice Natupol Trio mogu se postaviti 4 – 7 dana prije cvatnje kulture
 • Košnice Natupol Trio ravnomjerno rasporedite po parceli. Najbolje je mjesto na vodoravnoj platformi tik iznad tla
 • Nakon postavljanje košnica pričekajte najmanje pola sata prije nego što otvorite otvore za letenje. To omogućuje da se bumbari malo smire.
 • Košnice zaštitite od izravne sunčeve svjetlosti i kiše te ih opteretite npr. kamenom kako biste spriječili da ih ne odnese vjetar.
 • Kada je vani toplo, otvorite otvore za prozračivanje koji se nalaze na vrhu košnice.
 • Bijela klizna vrata svake košnice povucite prema gore dok ne postanu vidljiva dva otvore (ulaz i izlaz). Nemojte skidati mala siva vratašca ispod poklopca
 • Učinkovitost i trajanje oprašivanja razlikuju se od kulture do kulture i ovise o uvjetima okoliša. Savjet o najboljoj strategiji za svoju situaciju uvijek potražite od Koppertovog savjetnika ili službenog distributera proizvoda Koppert.

Uvjeti okoliša

Košnice Natupol Trio najdjelotvornije su pri temperaturama u okolini između 12 i 30 °C (držati podalje od sunca kada su temperature iznad 25 °C).

Nuspojave

Pesticidi mogu imati (ne)izravne učinke na biološka rješenja. Saznajte koji pesticidi imaju nuspojave za ovaj proizvod.

Idite u bazu podataka štetnih učinaka
Rukovanje proizvodom

Rukovanje proizvodom

Vrijeme skladištenja nakon primitka

Za najbolje rezultate oprašivanja košnicu počnite upotrebljavati već prvog dana nakon primitka. Košnice se po potrebi mogu skladištiti najviše jedan dan.

Temperatura skladištenja

15 – 25 °C.

Uvjeti skladištenja

Košnice čuvajte u dobro prozračenom okruženju podalje od izravne sunčeve svjetlosti.

Higijena

Uklonite košnice bumbara nakon cvatnje kulture, a najkasnije 12 tjedana nakon uvođenja.

Odlaganje

Stare košnice zatvorite u plastične vreće kako biste ubili preostale žive bumbare, što traje otprilike 2 tjedna. Kada svi bumbari uginu, košnice zbrinite u skladu s lokalnim propisima.

Preuzimanja

Primjenjuju se opći uvjeti društva Koppert (Koppert B.V. i/ili njegove povezane tvrtke). Upotrebljavajte samo proizvode dopuštene u vašoj zemlji/državi i za usjev. Uvijek se pridržavajte uvjeta navedenih u registracijama lokalnih proizvoda. Tvrtka Koppert ne može se smatrati odgovornom za neovlaštenu upotrebu.Tvrtka Koppert nije odgovorna za gubitak kvalitete ako se proizvod skladišti dulje od preporučenoga i/ili u neodgovarajućim uvjetima.

Više informacija o proizvodu Natupol Trio

Trebate pomoć?