Entomite-M

Znanstveni naziv:
Stratiolaelaps scimitus
Uobičajeni naziv:
Grabežljiva grinja
Kategorija proizvoda:
Natural enemy

Upotrijebi za

Upotrijebi za

Kada upotrijebiti Entomite-M?

Entomite-M upotrebljavajte za biološko suzbijanje jajašaca, ličinki i kukuljica šampinjonske mušice, osobito manjih ličinki. Proizvod uvedite pri prvim znakovima prisutnosti nametnika.

Kako to funkcionira

Kako to funkcionira

Kako Entomite-M djeluje?

Odrasle jedinke i nimfe hrane se ličinkama šampinjonske mušice i drugih insekata iz tla. Grinje se pojavljuju u i na tlu te na bazi stabljike. Stratiolaelaps scimitus rijetko prelazi na samu biljku. Do smanjenja infestacije dolazi sporo, ali neprekidno.

Specifikacije proizvoda

Specifikacije proizvoda

Kartonski cilindri, sadržavaju 10 000 ili 50 000 grabežljivih grinja (svih faza) u vermikulitu s tresetom

Upute za upotrebu

Upute za upotrebu

Primjena proizvoda Entomite-M

  • Prije upotrebe nježno okrećite i protresite bočicu ili vreću
  • Materijal ravnomjerno nanesite na tlo ili vunene jastuke (ne na plastiku)
  • Proizvod nemojte stavljati u jame u blizini biljke kako biste spriječili oštećenje biljke grinjama
  • Proizvod Entomite-M sadržava grinje (Carpoglypus lactis). Entomite-M uvijek primjenjujte na površinu tla, a ne na biljku. Prije primjene na usjevu, Entomite-M testirajte na manjoj površini.

Najbolji uvjeti djelovanja proizvoda Entomite-M

Za optimalne rezultate tlo mora biti vlažno, ali ne pretjerano mokro te po mogućnosti bogato organskom tvari. Osim toga, mora biti otvorene strukture. Minimalna temperatura za uspješnu primjenu proizvoda Entomite-M iznosi 15 °C/59 °F.

Informacije u nastavku samo su indikativne. Savjet po mjeri može se pružiti ako su dostupne informacije o lokalnim čimbenicima koje treba uzeti u obzir, poput usjeva, klimatskih uvjeta i razine zaraze. Za odgovarajući pristup savjetujte se sa stručnjakom poduzeća Koppert ili priznatim distributerom Koppertovih proizvoda.

Entomite-M preventivno blago ljekovito veoma ljekovito
Dosage 100/m² 200/m² 500/m²
Interval (days) - - -
Frequency 1x 1x 1x
Remarks - - -

Nuspojave

Pesticidi mogu imati (ne)izravne učinke na biološka rješenja. Saznajte koji pesticidi imaju nuspojave za ovaj proizvod.

Idite u bazu podataka štetnih učinaka

Rukovanje proizvodom

Rukovanje proizvodom

Postupanje

Biološki korisni organizmi imaju vrlo kratak životni vijek te se toga moraju uvesti u usjev što je prije moguće nakon primitka. U suprotnom može doći do negativnog utjecaja na njihovu kvalitetu. Ako trebate pohraniti proizvod Entomite, slijedite upute u nastavku. Tvrtka Koppert B.V. nije odgovorna za gubitak kvalitete ako se proizvod dulje skladišti i/ili ako se skladišti u uvjetima koji su različiti od onoga što je preporučeno.

  • Skladištenje nakon primitka: 1 – 2 dana
  • Temperatura skladištenja: 10 – 15 °C/50 – 59 °F
  • Na tamnom mjestu (bočicu držati u vodoravnom položaju)

Primjenjuju se opći uvjeti društva Koppert (Koppert B.V. i/ili njegove povezane tvrtke). Upotrebljavajte samo proizvode dopuštene u vašoj zemlji/državi i za usjev. Provjerite lokalne zahtjeve za registraciju. Tvrtka Koppert ne može se smatrati odgovornom za neovlaštenu upotrebu.Tvrtka Koppert nije odgovorna za gubitak kvalitete ako se proizvod skladišti dulje od preporučenoga i/ili u neodgovarajućim uvjetima.

Trebate pomoć?