Sportnem-T

Znanstveni naziv:
Steinernema carpocapsae
Uobičajeni naziv:
Entomopatogene nematode
Kategorija proizvoda:
Natural enemy

Upotrijebi za

Upotrijebi za

Kada upotrijebiti Sportnem-T

Sportnem-T upotrebljavajte za biološko suzbijanje ličinki komara, sovica, rovaca i razlih drugih vrsta.

Kako to funkcionira

Kako to funkcionira

Kako Sportnem-T djeluje

Nakon primjene, nematode aktivno traže plijen i prodiru u njega. Nematode se hrane sadržajem plijena i pritom iz probavnog sustava izlučuju specifične bakterije. Te bakterije tkivo domaćina pretvaraju u proizvode koje nematode mogu jednostavno probaviti. Ličinka ugiba u roku od nekoliko dana. Nakon što su ličinke insekta u potpunosti pojedene, nematode ponovno izlaze i hrane se drugim ličinkama.

Upute za upotrebu

Upute za upotrebu

Primjena

VAŽNO: Prije i nakon primjene proizvoda travnjak zalijte vodom količine 2 – 5 litara po m2 te tlo održavajte vlažnim najmanje dva tjedna nakon primjene proizvoda.

Navedene informacije služe samo u indikativne svrhe. Za odgovarajuće savjete potrebne su informacije o lokalnim čimbenicima, kao što su sam usjev, klimatski uvjeti i razina zaraze. Kako biste bili sigurni da je vaš pristup ispravan, obratite se stručnjaku tvrtke Koppert ili ovlaštenom distributeru Koppertovih proizvoda.

Najbolji uvjeti djelovanja

  • Udio vlage u tlu mora biti visok
  • Temperatura tla između 14 i 33 °C
  • Nematode su osjetljive na ultraljubičasto svjetlo (UV): ne upotrebljavajte ih na izravnom sunčevom svjetlu
  • Proizvod treba primjenjivati na listovima samo navečer kako bi se utjecaj UV svjetlosti sveo na najmanju moguću mjeru te u najvećoj mogućoj mjeri povećala dostupnost vlage za nematode

Nuspojave

Pesticidi mogu imati (ne)izravne učinke na biološka rješenja. Saznajte koji pesticidi imaju nuspojave za ovaj proizvod.

Idite u bazu podataka štetnih učinaka

Rukovanje proizvodom

Rukovanje proizvodom

Postupanje

Biološki korisni organizmi imaju vrlo kratak životni vijek te se toga moraju uvesti u usjev što je prije moguće nakon primitka. U suprotnom može doći do negativnog utjecaja na njihovu kvalitetu. Ako trebate pohraniti proizvod Sportnem-T slijedite upute u nastavku. Tvrtka Koppert Biological Systems nije odgovorna za gubitak kvalitete ako se proizvod dulje skladišti i/ili ako se skladišti u uvjetima koji su različiti od onoga što je preporučeno.

Upute za skladištenje

  • Rok upotrebe: vidjeti ambalažu
  • Temperatura skladištenja: 2 – 6 °C
  • Proizvod držati u izvornoj kutiji, pravilno zatvoren
  • Proizvod držati dalje od izravne sunčeve svjetlosti

Preuzimanja

Preuzimanja

Primjenjuju se opći uvjeti društva Koppert (Koppert B.V. i/ili njegove povezane tvrtke). Upotrebljavajte samo proizvode dopuštene u vašoj zemlji/državi i za usjev. Provjerite lokalne zahtjeve za registraciju. Tvrtka Koppert ne može se smatrati odgovornom za neovlaštenu upotrebu.Tvrtka Koppert nije odgovorna za gubitak kvalitete ako se proizvod skladišti dulje od preporučenoga i/ili u neodgovarajućim uvjetima.

Trebate pomoć?