Aphidend

Znanstveni naziv:
Aphidoletes aphidimyza
Uobičajeni naziv:
Grabežljiva muha šiškarica
Kategorija proizvoda:
Prirodni neprijatelj
Upotrijebi za:
Upotrijebi za: Lisne uši
  • Za suzbijanje svih vrsta lisnih uši
Play
  • Za suzbijanje svih vrsta lisnih uši
Upotrijebi za

Upotrijebi za

Nametnici

Sve vrste i faze razvoja lisne uši.

Kako to funkcionira

Kako to funkcionira

Način djelovanja

Odrasle muhe šiškarice izlaze iz kukuljica i polažu jaja u kolonije lisnih ušiju. Nakon što se razviju iz jajašaca, ličinke se hrane lisnim ušima.

Vizualni učinak

Lisne uši nestaju u cijelosti, ostaje samo koža.

Specifikacije proizvoda

Specifikacije proizvoda

Informacije u nastavku samo su indikativne. Savjet po mjeri može se pružiti ako su dostupne informacije o lokalnim čimbenicima koje treba uzeti u obzir, poput usjeva, klimatskih uvjeta i razine zaraze. Za odgovarajući pristup savjetujte se sa stručnjakom poduzeća Koppert ili priznatim distributerom Koppertovih proizvoda.

Aphidend preventivno blago ljekovito veoma ljekovito
<table> <tbody>   <tr>     <td>Veličina pakiranja</td>     <td>1.000; 10.000 kukuljica.</td>   </tr>   <tr>     <td>Izgled</td>     <td>Bočica od 100 ml; 500 ml.</td>   </tr>   <tr>     <td>Nosiva tvar</td>     <td>Drvena vlakna.</td>   </tr> </tbody> </table>
Upute za upotrebu

Upute za upotrebu

Primjena

  • Bočicu otvorite u stakleniku
  • Bočicu stavite izravno na tlo ili plohe kamene vune ili je objesite između biljaka
  • Ne rasipajte sadržaj
  • Nakon razvoja, odrasle muhe šiškarice napustit će bočicu i raširiti se po usjevu
Play

Doziranje

Doziranje sredstva Aphidend ovisi o klimi, kulturi i gustoći lisnih uši i uvijek ga treba prilagoditi konkretnoj situaciji. Počnite s primjenom čim na kulturi otkrijete prve lisne uši. Stope uvođenja obično se kreću od 1 do 10 po m2 / oslobađanju. Oslobađanja treba ponavljati u tjednim intervalima do uspješnog suzbijanja. Savjet o najboljoj strategiji za svoju situaciju potražite od Koppertovog savjetnika ili službenog distributera proizvoda Koppert.

Uvjeti okoliša

Najučinkovitije između 20 i 30 °C (68 i 86 °F), učinkovitost se značajno smanjuje na višim temperaturama. Budući da su muhe šiškarice aktivne noću, važno je temperaturu noću održavati iznad 12 °C/61 °F, kako bi se osigurali optimalni uvjeti za polaganje jajašaca. Aphidend primijenite u okruženjima s visokom relativnom vlagom (> 70 %) kako biste postigli najbolje rezultate.

Kombinirana primjena

Visoke gustoće eurivalentnih grabežljivih grinja, osobito vrste Amblyseius swirskii mogu narušiti učinkovitost proizvoda Aphidend jer se grabežljive grinje hrane jajašcima vrste Aphidoletes aphidimyza. Može se kombinirati s parazitoidima lisnih uši.

Nuspojave

Pesticidi mogu imati (ne)izravne učinke na biološka rješenja. Saznajte koji pesticidi imaju nuspojave za ovaj proizvod.

Idite u bazu podataka štetnih učinaka
Rukovanje proizvodom

Rukovanje proizvodom

Vrijeme skladištenja nakon primitka

1 – 2 dana.

Temperatura skladištenja

10 – 15 °C / 50 – 59 °F.

Uvjeti skladištenja

Na tamnom mjestu.

Primjenjuju se opći uvjeti društva Koppert (Koppert B.V. i/ili njegove povezane tvrtke). Upotrebljavajte samo proizvode dopuštene u vašoj zemlji/državi i za usjev. Uvijek se pridržavajte uvjeta navedenih u registracijama lokalnih proizvoda. Tvrtka Koppert ne može se smatrati odgovornom za neovlaštenu upotrebu.Tvrtka Koppert nije odgovorna za gubitak kvalitete ako se proizvod skladišti dulje od preporučenoga i/ili u neodgovarajućim uvjetima.

Trebate pomoć?