Tropske biljke

O tropskim biljkama

Tropske su biljke biljke koje rastu u područjima tropske klime. Tropska biljka izraz je koji se najčešće upotrebljava u Sjevernoj Americi, dok se u ostalim zemljama ova skupina biljaka često naziva „zelene lončanice”.

U područjima hladnije klime sjeverno od ekvatora tropske se biljke često uzgajaju kao kućne biljke, a u vanjske prostore stavljaju se za vrijeme toplih, sunčanih mjeseci. Tropske se biljke u komercijalne svrhe mogu uzgajati u područjima hladnije klime, no to se mora odvijati u staklenicima te primjenom drugih oblika uzgoja u kontroliranom okruženju. Zbog toga se većina tropskih biljaka koje se uzgajaju u komercijalne svrhe uzgaja u južnim zemljama.

Tropske biljke neprestano zahtijevaju više temperature te vlažnija okruženja nego ostale biljke. Tropske biljke mogu biti cvjetnjače i lisnate biljke. Tropske su biljke tamjanikovke, palme i orhideje.

Suprotno onome što većina ljudi smatra točnim, većina tropskih biljaka ne podnosi izravnu sunčevu svjetlost i potrebno ih je staviti na sjenovita mjesta. Budući da brojne tropske biljke u prirodi rastu blizu mora, brojne vrste tropskih biljaka mogu podnijeti veće razine soli od prosjeka.