Natupol Booster

Znanstveni naziv:
Bombus terrestris
Uobičajeni naziv:
Zemni bumbar
Kategorija proizvoda:
Oprašivanje
 • Za usjeve s kratkim cvjetanjem na otvorenom

 • Patentirani ekološki dizajn

 • Otporan na vremenske uvjete uz dodatnu ventilaciju

Play
 • Za usjeve s kratkim cvjetanjem na otvorenom

 • Patentirani ekološki dizajn

 • Otporan na vremenske uvjete uz dodatnu ventilaciju

Upotrijebi za

Upotrijebi za

Proizvod Natupol Booster razvijen je za kulture s kratkim (jedan do četiri tjedna) intenzivnim razdobljem cvatnje koje proizvode puno nektara. Za kulture s ranom cvatnjom bolji je izbor Tripol s dodatnom izolacijom.

Usjevi

Bundeve, tikvice, lubenice, kivi, proizvodnja komercijalnog sjemena kao što je uljana repica, krmni usjevi, suncokret itd.

Play
Kako to funkcionira

Kako to funkcionira

Način djelovanja

Nakon uvođenja košnice, bumbari radilice počinju oprašivati cvijeće dok istovremeno skupljaju pelud za prehranu legla. Više radilica izlazi iz legla u tjednima nakon uvođenja, povećavajući i veličinu kolonije i učinkovitost oprašivanja. Nakon nekoliko tjedana kolonija će doseći najveću veličinu i početi smanjivati veličinu i aktivnost oprašivanja. Razvoj kolonije ovisi o okolišnim uvjetima te količini i kakvoći peludi.

Specifikacije proizvoda

Specifikacije proizvoda

Izgled

Jedna iznimno velika jedinica za oprašivanje koja sadrži više kolonija bumbara uključujući jednu ili više matica, radilica, legala i vode sa šećerom.

Upute za upotrebu

Upute za upotrebu

Primjena

 • Košnice Natupol Booster mogu se postaviti 4 – 7 dana prije početka cvatnje kulture
 • Proizvode Natupol Booster ravnomjerno rasporedite po cijeloj parceli. Najbolje je mjesto na vodoravnoj platformi tik iznad tla
 • Nakon postavljanje košnica pričekajte najmanje 30 minuta prije nego što otvorite otvore za letenje, to omogućuje da se bumbari malo smire
 • Za toplog vremena otvorite otvore za prozračivanje na vrhu košnice
 • Prije otvaranja košnice, uklonite bijeli poklopac
 • Učinkovitost i trajanje oprašivanja razlikuju se od kulture do kulture i ovise o uvjetima okoliša. Savjet o najboljoj strategiji za svoju situaciju uvijek potražite od Koppertovog savjetnika ili službenog distributera proizvoda Koppert.

Uvjeti okoliša

Natupol Booster najbolje djeluje pri temperaturama okoline od 12 do 30 °C. Obratite pažnju na savjete za najbolju praksu u vrućim okruženjima. Osigurajte zaštitu od izravne sunčeve svjetlosti.

Nuspojave

Pesticidi mogu imati (ne)izravne učinke na biološka rješenja. Saznajte koji pesticidi imaju nuspojave za ovaj proizvod.

Idite u bazu podataka štetnih učinaka
Rukovanje proizvodom

Rukovanje proizvodom

Vrijeme skladištenja nakon primitka

Za najbolje rezultate oprašivanja košnicu počnite upotrebljavati već prvog dana nakon primitka. Košnice se po potrebi mogu skladištiti najviše jedan dan.

Temperatura skladištenja

15 – 25 °C.

Uvjeti skladištenja

Košnice čuvajte u dobro prozračenom okruženju podalje od izravne sunčeve svjetlosti.

Higijena

Uklonite košnice bumbara nakon cvatnje kulture, a najkasnije 10 tjedana nakon uvođenja.

Odlaganje

Stare košnice zatvorite u plastične vrećice otprilike 2 tjedna. Nakon isteka navedenog razdoblja košnice zbrinite u skladu s lokalnim propisima.

Preuzimanja

Primjenjuju se opći uvjeti društva Koppert (Koppert B.V. i/ili njegove povezane tvrtke). Upotrebljavajte samo proizvode dopuštene u vašoj zemlji/državi i za usjev. Uvijek se pridržavajte uvjeta navedenih u registracijama lokalnih proizvoda. Tvrtka Koppert ne može se smatrati odgovornom za neovlaštenu upotrebu.Tvrtka Koppert nije odgovorna za gubitak kvalitete ako se proizvod skladišti dulje od preporučenoga i/ili u neodgovarajućim uvjetima.

Trebate pomoć?