Tripol

Znanstveni naziv:
Bombus terrestris
Kategorija proizvoda:
Pollination
Play

Upotrijebi za

Upotrijebi za

Kada upotrijebiti Tripol?

Košnice za oprašivanje Tripol (koje sadržavaju tri kolonije bumbara) posebno su osmišljene za usjeve na otvorenim poljima. Tripol je otporan na vremenske uvjete, a izvrsna izolacija i ventilacija omogućuju bolji rad bumbara.

Svaka kolonija ima vrata Beehome kojima se sprečava ponovni izlazak bumbara nakon povratka u košnicu sve do ponovnog otvaranja vrata. Nakon zatvaranja košnice tim vratima, mogu se primijeniti potrebne mjere zaštite usjeva ili se košnica može premjestiti na novu lokaciju radi oprašivanja drugog usjeva. Tripol se može primijeniti prije cvatnje usjeva te jamči razdoblje oprašivanja od najmanje četiri tjedna.

Play

Kako to funkcionira

Kako to funkcionira

Kako Tripol djeluje?

Nakon puštanja bumbara radilice počinju s oprašivanjem usjeva. Uskoro im u tome pomaže veći broj radilica rođenih u tjednima nakon njihova uvođenja.

Specifikacije proizvoda

Specifikacije proizvoda

Jedna košnica s trima kolonijama bumbara koje uključuju maticu, 350 – 400 radilica, leglo (kukuljice, jajašca i ličinke) i slatku vodu

Upute za upotrebu

Upute za upotrebu

O proizvodu Tripol

Kolonije proizvoda Tripol mogu se osloboditi 4 – 7 dana prije cvatnje usjeva. Time ne dolazi do negativnog učinka na kolonije ili na njihov kapacitet oprašivanja.

 • Košnice proizvoda Tripol ravnomjerno rasporedite u polju. Najbolje je mjesto na vodoravnoj platformi tik iznad tla.
 • Nakon postavljanje košnice pričekajte najmanje pola sata prije nego što otvorite otvore za letenje. To omogućuje da se kolonije bumbara malo smire.
 • Košnice zaštitite od izravne sunčeve svjetlosti i kiše te ih opteretite kamenom kako biste, na primjer, spriječili da ih ne odnese vjetar.
 • Kada je vani toplo, otvorite otvore za prozračivanje koji se nalaze na vrhu košnice.
 • Bijela klizna vrata svake košnice povucite prema gore dok ne postanu vidljiva dva otvore (ulaz i izlaz). Nemojte uklanjati mala crna vrata ispod poklopca.

Najbolji uvjeti djelovanja proizvoda Tripol

Tripol je najučinkovitiji pri okolnim temperaturama od 10 °C do 30 °C

Točke na koje treba obratiti posebnu pozornost

 • Pobrinite se da su košnice i ulazi dobro vidljivi kako bi bumbari mogli jednostavno pronaći svoj put do košnice.
 • Ne naginjite košnicu jer time dolazi do istjecanja slatke vode.
 • U slučaju da Tripol morate premjestiti na drugo mjesto, važno da se prije toga svi bumbari vrate u košnicu. Bijela klizna vrata pritišćite prema dolje sve dok se ne zatvori jedan od dvaju otvora. Tada bumbari više ne mogu izlaziti van. Nakon dva sata svi su se bumbari vratili te možete do kraja zatvoriti bijela klizna vrata. Tripol postaviti na drugo mjesto i pričekajte najmanje pola sata da se bumbari smire.

Nuspojave

Pesticidi mogu imati (ne)izravne učinke na biološka rješenja. Saznajte koji pesticidi imaju nuspojave za ovaj proizvod.

Idite u bazu podataka štetnih učinaka

Rukovanje proizvodom

Rukovanje proizvodom

Postupanje

 • U svakoj košnici nalazi se hrana kako bi bumbari tijekom vožnje i čuvanja ostali u dobrom stanju.
 • Za najbolje rezultate oprašivanja košnicu počnite upotrebljavati već prvog dana nakon primitka.
 • Košnicu počnite upotrebljavati najkasnije dan nakon primitka.
 • Bumbare držite na temperaturi od 15 do 25 °C.
 • Izbjegavajte držati košnicu na izravnoj sunčevoj svjetlosti.

Preuzimanja

Primjenjuju se opći uvjeti društva Koppert (Koppert B.V. i/ili njegove povezane tvrtke). Upotrebljavajte samo proizvode dopuštene u vašoj zemlji/državi i za usjev. Provjerite lokalne zahtjeve za registraciju. Tvrtka Koppert ne može se smatrati odgovornom za neovlaštenu upotrebu.Tvrtka Koppert nije odgovorna za gubitak kvalitete ako se proizvod skladišti dulje od preporučenoga i/ili u neodgovarajućim uvjetima.

Trebate pomoć?