Potrošači

Potrošači

Svakoga dana tvrtka Koppert pomaže uzgajivačima i poljoprivrednicima diljem svijeta u borbi protiv nametnika i bolesti na prirodan i održiv način. Nadamo se da time aktivno pridonosimo održivom društvu zahvaljujući proizvodnji sigurne hrane u dovoljnim količinama da bismo mogli prehraniti brzo rastuće stanovništvo.

Proizvodnja naših prirodnih neprijatelja, bumbara i mikrobioloških rješenja proces je koji zahtijeva veliku količinu znanja. Osim toga, provedba naših proizvoda zahtijeva intenzivnu potporu. Tvrtka Koppert stoga svoje proizvode prodaje isključivo profesionalnim uzgajivačima i poljoprivrednicima.

Kako bismo vam kao potrošaču pružili najbolju moguću uslugu, sastavili smo popis čestih pitanja. Nadamo se da ćete među njima pronaći odgovore na svoja pitanja.

Biološka zaštita usjeva

Što je to biološka zaštita usjeva?
Zamisao koja se krije iza pojma biološka zaštita usjeva vrlo je jednostavna: prirodni neprijatelji, kao što su predatorske grinje, bubamare i parazitske ose puštaju se kako bi se borile protiv štetnih kukaca na isti način kao što to čine u prirodi. Tvrtka Koppert dostavlja različite vrste parazitskih osa, predatorskih grinja, kukaca i buba, mušica šiškarica i mrežokrilaca. Posjetite naš kanal na YouTubeu i pogledajte kako naši prirodni neprijatelji napadaju svoj plijen.

Prirodno oprašivanje

Što je to prirodno oprašivanje?
Povrće kao što su rajčice i paprika babura često se uzgajaju u staklenicima. U trenutku kada ukusna rajčica dospije na vaš tanjur, već je prevalila dalek put. Biljka prvo mora razviti plod prije nego što rajčica može početi rasti. U prirodi kukci i ostale životinje brinu se za oprašivanje, a time i za razvijanje ploda. Medonosne pčele tradicionalni su važni oprašivači usjeva koji se uzgajaju na obradivim i hortikulturnim površinama. Bumbar je bliski rođak medonosne pčele. Godine 1987. utvrđeno je da bumbari mogu biti iznimno korisni u staklenicima u svrhu oprašivanja.

Mikrobiološka rješenja

Osim korisnih kukaca i oprašivača, mikrobni proizvodi kao što su bakterije i gljivice čine treći stup za održivu proizvodnju biljaka i usjeva. Iako ih se ne može vidjeti golim okom, ti proizvodi, koji se mogu upotrebljavati iznad i ispod zemlje, imaju potencijal za nevjerojatne stvari. Bore se protiv bolesti i nametnika, osnažuju usjeve i poboljšavaju apsorpciju nutrijenata. Njihov razvoj zahtijeva visoko kvalitetno i skupo znanstveno istraživanje.

Zadatci/škola

Radite li na školskom zadatku? Ako je vaš odgovor potvrdan, posjetite https://www.secretagentsinhorticulture.com/ za informacije o biološkoj zaštiti usjeva, prirodnom oprašivanju i mikrobiologiji. Mnogo informacija možete pronaći i na adresi www.koppert.com, ali te su informacije namijenjene profesionalnim uzgajivačima.

Narudžba promotivnih materijala

Posjetite našu internetsku trgovinu za narudžbu brošura i ostalih promotivnih materijala. Imajte na umu da su brošure i letci namijenjeni profesionalnim uzgajivačima.