Panoramix

Aktivni sastojak:
Mycorrhiza, Trichoderma spp. and Bacillus spp.
Uobičajeni naziv:
Biološko oblaganje sjemena
Kategorija proizvoda:
Biostimulant
Play

Upotrijebi za

Upotrijebi za

Kada upotrijebiti Panoramix?

Panoramix je sredstvo za biološko oblaganje sjemena koje se sastoji od mikroorganizama i dodataka kojima se potiče rast biljke. Ti mikroorganizmi nastanjuju se na korijenju i štite usjev tijekom cijele sezone rasta.

Kako to funkcionira

Kako to funkcionira

Kako Panoramix djeluje?

Panoramix sadržava razne vrste mikoriza, bacila i trihoderme kojima se biljci osigurava bolja dostupnost hranjivih tvari kao što su dušik i fosfor. Stoga Panoramix pomaže da se u znatnoj mjeri smanji uporaba gnojiva. Osim toga, zahvaljujući razvijenijim korijenskim sustavima, biljka može bolje iskoristiti vlagu iz tla. Tlo s vremenom postaje zdravije zahvaljujući prisutnosti korisnih mikroorganizama.

Specifikacije proizvoda

Specifikacije proizvoda

Panoramix se prodaje u bočicama od 100 ml, 1 litre, 5 litara i 20 litara i sadržava vrste mikorize, bacila i trihoderme.

Upute za upotrebu

Upute za upotrebu

Primjena proizvoda Panoramix

S obzirom na kvalitetu proizvoda, sjeme je potrebno posijati odmah nakon tretiranja kako bi se ostvarili najbolji rezultati. Proizvod je jednostavan za primjenu zahvaljujući jedinstvenoj tekućoj konzistenciji te jamči ravnomjerno oblaganje. To je značajno poboljšanje u odnosu na proizvode koji se primjenjuju u praškastom obliku.

Upute za uporabu:

  • Proizvod dobro protresite prije uporabe.
  • Pomiješajte potrebnu količinu proizvoda Panoramix sa sjemenkama.
  • Primijenite neposredno prije sjetve. Sjemenje se može tretirati i čuvati do mjesec dana prije sjetve.
  • Tretirano sjemenje čuvajte na tamnom mjestu na temperaturi između 8 °C i 15 °C, u papirnatoj ili najlonskoj vrećici; izbjegavajte plastične vrećice.
Play

Doziranje

Informacije navedene u nastavku služe samo u indikativne svrhe. Za odgovarajuće savjete potrebne su informacije o lokalnim čimbenicima, kao što su sam usjev, klimatski uvjeti i razina zaraze. Kako biste bili sigurni da je vaš pristup ispravan, obratite se stručnjaku tvrtke Koppert ili ovlaštenom distributeru Koppertovih proizvoda.

Doziranje po primjeni:

  • Panoramix za pšenicu: 4 ml/kg sjemenja
  • Panoramix za kukuruz: 2 ml/kg sjemenja

Najbolji uvjeti djelovanja proizvoda Panoramix

Uravnotežena kombinacija sjemenja i dodataka kojom se potiče rast biljke, jamči dobro djelovanje i predvidljivost Panoramixa u područjima s različitom klimom.

Rukovanje proizvodom

Rukovanje proizvodom

Postupanje

Biološki korisni organizmi imaju vrlo kratak životni vijek te se toga moraju uvesti u usjev što je prije moguće nakon primitka. U suprotnom može doći do negativnog utjecaja na njihovu kvalitetu. Ako trebate pohraniti proizvod Panoramix, slijedite upute u nastavku. Tvrtka Koppert B.V. nije odgovorna za gubitak kvalitete ako se proizvod skladišti dulje od preporučenog i/ili u neodgovarajućim uvjetima.

Upute za skladištenje:

  • Skladištenje nakon primitka: do 6 mjeseci
  • Temperatura skladištenja: 4 – 8 °C/39 – 46 °F
  • Čuvati na tamnom mjestu

Primjenjuju se opći uvjeti društva Koppert (Koppert B.V. i/ili njegove povezane tvrtke). Upotrebljavajte samo proizvode dopuštene u vašoj zemlji/državi i za usjev. Provjerite lokalne zahtjeve za registraciju. Tvrtka Koppert ne može se smatrati odgovornom za neovlaštenu upotrebu.Tvrtka Koppert nije odgovorna za gubitak kvalitete ako se proizvod skladišti dulje od preporučenoga i/ili u neodgovarajućim uvjetima.

Trebate pomoć?