Horiver

Vrsta:
Sticky trap with wet glue
Vrsta:
Žute ljepljive zamke
Kategorija proizvoda:
Monitoring
Play

Upotrijebi za

Upotrijebi za

Kada upotrijebiti Horiver?

Horiver upotrebljavajte za praćenje i hvatanje odraslih jedinki lisnih ušiju, biljnih ušiju, štitastih moljaca, resokrilaca i šampinjonskih mušica

Kako to funkcionira

Kako to funkcionira

Kako Horiver djeluje?

Ljepljive zamke ključne su za otkrivanje i djelomično uklanjanje brojnih vrsta letećih nametnika u staklenicima. Ljepljive zamke omogućuju otkrivanje nametnika u ranoj fazi, nakon čega se za njihovo suzbijanje upotrebljavaju biološke mjere. Time se sprječavaju nepotrebne primjene kemijskih sredstava.

Nadalje, redovitim brojanjem ulovljenih insekata na ljepljivim zamkama jasno se određuje prisutnost nametnika u stakleniku, brzina razvoja njihove populacije i vrijeme kada će ista dosegnuti vrhunac. Na taj se način uzgajivači mogu puno bolje pripremiti na moguće prijetnje.

Upute za upotrebu

Upute za upotrebu

Primjena Horivera

Upute za uporabu:

  • Za visoke usjeve kao što su krastavac, rajčica i paprika, zamke postavite odmah iznad vrha biljke i prilagođavajte ih tijekom rasta biljaka
  • Za niske usjeve zamke poduprite štapovima ili držačima žica te ih postavite najviše 30 cm iznad usjeva
  • Zamke se moraju postaviti na područja s velikim rizikom od infestacije nametnicima, npr. na vratima, krajevima lukova i bočnim otvorima ventilacije
  • Zamke treba ukloniti nakon što se ulovi znatan broj letećih parazita. To se događa kada se zamke postave među usjev (a ne iznad)
Play

Doziranje

Za potrebe praćenja, preporučeni omjer iznosi pet zamki na 1000 m². Ako zamke trebaju pridonijeti biološkom suzbijanju nametnika u tzv. žarištima (tj. masovno hvatanje), upotrijebite najmanje jednu zamku na 20 m² ili najviše jednu zamku na 2 m². U tu se svrhu mogu upotrijebiti i male i veće zamke.

Postupanje

Tvrtka Koppert B.V. nije odgovorna za gubitak kvalitete ako se proizvod skladišti dulje od preporučenog i/ili u neodgovarajućim uvjetima.

Primjenjuju se opći uvjeti društva Koppert (Koppert B.V. i/ili njegove povezane tvrtke). Upotrebljavajte samo proizvode dopuštene u vašoj zemlji/državi i za usjev. Provjerite lokalne zahtjeve za registraciju. Tvrtka Koppert ne može se smatrati odgovornom za neovlaštenu upotrebu.Tvrtka Koppert nije odgovorna za gubitak kvalitete ako se proizvod skladišti dulje od preporučenoga i/ili u neodgovarajućim uvjetima.

Trebate pomoć?